Taşarası Ortaokulu
Taşarası Köyü Beytüşşebap / ŞIRNAK

VİZYON

“Eğitimde Toplam Kalite”yi benimseyen; 6-14 yaşlarını okulda geçirmek durumunda olan öğrenciler, idareciler, öğretmenler ve çalışanları hatta veliler için mükemmel bir deneyim ortamı oluşturmak. Velilerin katkılarından da yararlanarak, öğrencilerimizi hedefe götürecek yolu her türlü olumsuz etkenden arındırmak. · Öğrenme yolculuğunu zevkli kılacak unsurları hazırlamak ve sunmak. · Öğrencileri sadece mesleğe değil, aynı zamanda hayata hazırlamak. · Mezunların kalitesini arttırmak, onları yüksek oranda kaliteli okullara devam ettirebilmek.

MİSYON

Tarihini bilip, ondan aldığı ruhla vatan, millet ve bayrak sevgisini özümseyerek geleceğe yön verebilen, kendisi ve çevresi ile barışık, hoşgörülü, insanlara ve düşüncelerine saygılı, sorumluluk sahibi, kendine güvenen ve güvenilen, hayattaki her türlü zorluğa göğüs gerip çözüm üretebilen, çözümleri uygulamaya koyabilen, hayatın her anından zevk alan, bilim ve teknolojideki gelişmeleri takip eden, araştıran, üreten, paylaşan ve bu birikimini insanların mutluluğu için kullanabilen, Dünyaya yön verebilecek lider insanlar yetiştirmek.

Öğretim Şekli :Okulumuzda Tekli Öğretim Uygulanmaktadır

Okulumuzda Tekli Öğretim Uygulanmaktadır

Başlangıç : 08.30 - 11.55 Bitiş : 15.35

okulumuz İlçe Merkezine 30 km, İl merkezine ise 90 kmdir.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Köyümüz ortalama 1200 kişiden oluşmaktadır. bölgenin genel olan sert iklimine kıyasla çevresine göre az yağış alan ve kış şartlarında çevresinden ortalama 5-6 derece daha ılıman bir yerleşkedir.

Okulun Sınav Başarı Durumu

3 Fen Lisesi, 1 Anadolu Lisesi, 18 öğrenci de adrese dayalı şeklinde yerleşmiştir.

Proje Çalışmaları

2020-2021 eğitim-öğretim yılında okulumuz eTwinning kapsamında kalite etiketi almıştır.